عنوان کامل پایان نامه :
بررسی تأثیر فرسودگی شغلی و عدالت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
قسمتی از متن پایان نامه :
) تاریخچه فرسودگی شغلی
مساله فرسودگی شغلی را نخستین بار فریدنبرگر[۱](۱۹۷۴) تعریف نمود و پس از آن بسیاری از نویسندگان آن را به دقّت مورد مطالعه قرار دادند(رشیدی ،تیموری نصب و احرامی،۱۳۸۸: ۴۹). تا سال ۱۹۸۰ فرسودگی شغلی منحصراً درآمریکا مطالعه میشد ولی کم کم توجه کشورهای دیگر به خصوص کشورهای انگلیسی زبان مثل کانادا و انگلیس نیز به این پدیده جلب شد. سپس مقالات و کتابها به زبانهای دیگر ترجمه شد و در نیمه دوم سال ۱۹۸۰ ابزارهای پژوهش به ویژه پرسشنامه ” مزلاچ ” به زبانهای فرانسوی، آلمانی، هندی، ایتالیایی، سوئدی، اسپانیایی و عربی ترجمه شد و مطالعات بین فرهنگی آغاز شده است به طور کلی مطالعات فرسودگی شغلی به دو مرحله قابل تقسیمبندی هستند؛ در مرحله نخست فرسودگی شغلی به عنوان یک مشکل اجتماعی مطرح و از طریق مشاهدات میدانی مفهوم سازی شد که در این مرحله بیشترین تأکید بر توصیفهای بالینی فرسودگی شغلی بود و مرحله دوّم مطالعات فرسودگی شغلی نیز شامل پژوهشهای تجربی و نظامند، به ویژه ارزیابی این پدیده در جوامع آماری مختلف بود. در واقع پس از این دو مرحله بود که. نظریهها رشد یافته و مفهوم فرسودگی شغلی توسعه پیدا کرد(امیری و همکاران،۱۳۹۰: ۴۱و۴۲).
مزلاچ و جکسون[۲] از پیشگامان تحقیق و مطالعه در زمینه فرسودگی شغلی هستند. به گونهای که میتوان ظهور و رشد این مفهوم را مدیون زحمات فریدنبرگر،مزلاچ و پانیز دانست. مزلاچ و جکسون فرسودگی شغلی را نشانگانی متشکل از سه بعد خستگی عاطفی ، مسخ شخصیت و کاهش عملکرد فردی میدانند که در نتیجه عوامل فشارزای محیطی به وجود میآید(فهیم نیا،موسی خانی و آذرگون،۱۳۹۰: ۱۸). مطابق مدل مزلاچ)۱۹۸۲ فرآیند فرسودگی شغلی با تحلیل عاطفی شروع میشود. تحلیل عاطفی پاسخی به استرسهای مزمن مرتبط با شغل)گرانباری نقش و تنش شغلی(است که منجر به کاهش توانمندیهای عاطفی و روانی فرد شدهاند. به عنوان یک راهبرد مقابلهای در برابر استرس، شخص به صورت شناختی و هیجانی از شغل خود و دیگران فاصله میگیرد)مسخ شخصیت. (بعد از وقوع مسخ شخصیت، شخص به ناهماهنگی بین موقعیت جاری و انتظارات اولیه خود در خصوص عملکرد شغلیاش پی میبرد که منجر به احساس نابسندگی، خودارزشیابی و کارآیی پایین میشود)کاهش دستاورد شخصی(.
به عقیده گولم بیوسکی و مانزن ریدر[۳] ( ۱۹۸۰ ) فرآیند فرسودگی شغلی زمانی آغاز میشود که گسلش شغلی[۴] که در برخی مشاغل(مانند مراقبت های بهداشتی و خدمات اجتماعی)اجتناب ناپذیر است، باعث ایجاد احساس مسخ شخصیت میشود. مسخ شخصیت با عملکرد شغلی تداخل ایجاد کرده و خودارزشیابی شخص از عملکردش را تحت تأثیر قرار میدهد و در نهایت کاهش دستاورد شخصی سبب شکلگیری احساس تحلیل عاطفی در شخص میشود(فقیهی، موسوی پور،دره و دوستی،۱۳۹۰: ۷۶).
از دیدگاه لوید ولسلی (۲۰۰۸) فرسودگی شغلی زمانی رخ میدهد که کار انجام شده پس از مدت کوتاهی برای فرد نامفهوم جلوه کند همچنین میتواند نتیجه اضطراب ، یا گوناگونی در کارهای مربوط به فرد و یا نتیجه عوامل فردی باشد، شکل ۲-۷ روند رویدادهایی را که اغلب منجر به فرسودگی تخصصی شغلی میشود نشان میدهد(پرداختچی و همکاران،۱۳۸۸: ۲۷).
[۱] .Freadenberger
[۲] . Maslach & Jackson
[۳] . Golembiewski &Munzenrider
[۴] . Functional Detachment
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
هدف اصلی تحقیق
بررسی تأثیر دو عامل عدالت سازمانی و فرسودگی شغلی بر رفتار شهروندی سازمانی
اهداف فرعی تحقیق
۱- تعیین تأثیر هر یک از ابعاد عدالت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی در مدیریتهای مختلف سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
۲-تعیین تأثیر هر یک از ابعاد فرسودگی شغلی بر رفتار شهروندی سازمانی در مدیریتهای مختلف سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
۳-اولویتبندی هر یک از ابعاد عدالت سازمانی و فرسودگی شغلی و رفتار شهروندی سازمانی در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک متن کامل پایان نامه رشته مدیریت با عنوان : بررسی تأثیر فرسودگی شغلی و عدالت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با فرمت ورد
- ۹۵/۰۵/۲۴