عنوان کامل پایان نامه :
بررسی تأثیر فرسودگی شغلی و عدالت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
قسمتی از متن پایان نامه :
انواع عدالت سازمانی
سه نوع عدالت سازمانی وجود دارد، عدالت توزیعی اشاره به عدالت درک شده از نتایج دارد، عدالت رویهای اشاره به عدالت درک شده از وسیله مورد استفاده برای تعیین این نتایج، و عدالت مراودهای(تعاملی) اشاره به انصاف رفتار فردی دارد. بنابراین عدالت توزیعی مربوط به اهداف است، و عدالت رویهای مربوط به” وسیله است”(نادیری و تنووا،۲۰۱۰: ۳۴). که در ادامه به تشریح هر یک پرداخته می شود:
۲-۱-۲-۳-۱)عدالت توزیعی
عدالت توزیعی اولین مفهومی بود که توسط روان شناسان اجتماعی مطالعه شد(سلیمی و پورعزت،۱۳۸۹: ۱۳۴) .این نوع از عدالت به عادلانه بودن پیامدها و نتایجی اشاره دارد که کارکنان دریافت میکنند. عدالت توزیعی ریشه در نظریه برابری آدامز (۱۹۶۵) دارد. این نظریه به نحوهی پاسخدهی افراد نسبت به مداخلهها و رفتارهای ناعادلانه مدیران و سرپرستان در توزیع امکانات و پاداشها در سازمانها توجه دارد (محمودآبادی و همکاران ،۱۳۹۱: ۷۵). باید توجه داشت که عدالت توزیعی فقط محدود به عادلانه بودن پرداختها نمیشود، بلکه مجموعه گستردهای از پیامدهای سازمانی ، از قبیل ارتقاها، پاداشها، تنبیهها، برنامههای کاری، مزایا و ارزیابیهای عملکرد را در بر میگیرد(امیرخانی و پورعزت،۱۳۸۷ : ۲۳).
بسیاری از پژوهشهای عدالت سازمانی که بر نحوه توزیع پرداختها و یا پاداشهای مرتبط با کار تمرکز داشته ، از نظریه برابری منتج شدهاند. نظریه برابری یک مدل انگیزشی است که تلاش افراد را برای دستیابی به عدالت وانصاف در مبادلههای اجتماعی و روابط بده وبستانی تشریح میکند. در نظریه برابری براساس نظریه عدم تجانس شناختی ادعا میشود که افراد برای حفظ سازگاری میان باورهای شناختی و رفتارهایشان برانگیخته می شوند و ادراک ناسازگاری میان باورها و رفتارها موجد عدم تجانس شناختی یا ناآرامی روان شناختی است که به نوبهی خود سبب اقدام اصلاحی میگردد. دو جزء عمده در مبادله میان کارمند و کارفرما آوردهها و دریافتهاست.
در نظریه برابری، میتوان هفت راهبرد اساسی را برای برقراری برابری مدنظر قرار داد:
- تغییر نتایج یا پاداشهای دریافتی فرد؛
- تغییر آوردههای فرد؛
- تغییر نتایج یا دریافتیهای فرد مورد مقایسه؛
- تغییر آوردهها یا ورودیهای فرد مورد مقایسه؛
- تغییر فرد مورد مقایسه؛
- توجیه نابرابری؛
- ترک وضعیت سازمانی(سلیمی و پورعزت،۱۳۸۹: ۱۳۵).
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
هدف اصلی تحقیق
بررسی تأثیر دو عامل عدالت سازمانی و فرسودگی شغلی بر رفتار شهروندی سازمانی
اهداف فرعی تحقیق
۱- تعیین تأثیر هر یک از ابعاد عدالت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی در مدیریتهای مختلف سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
۲-تعیین تأثیر هر یک از ابعاد فرسودگی شغلی بر رفتار شهروندی سازمانی در مدیریتهای مختلف سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
۳-اولویتبندی هر یک از ابعاد عدالت سازمانی و فرسودگی شغلی و رفتار شهروندی سازمانی در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک متن کامل پایان نامه رشته مدیریت با عنوان : بررسی تأثیر فرسودگی شغلی و عدالت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با فرمت ورد
- ۹۵/۰۵/۲۴