۳-۴-۱- روش برآورد حداکثر راستنمایی ۷۶
۳-۴-۲- ویژگیهای برآوردگر حداکثر راستنمایی ۷۸
۳-۴-۲-۱- سازگاری ۷۸
۳-۴-۲-۲- نرمال بودن ۷۹
۳-۴-۲-۳- کارایی مجانبی ۸۰
۳-۴-۲-۴- پایایی ۸۱
۳-۴-۲-۵- مقادیر میانگین و ماتریس واریانس بردار گرادیان ۸۱
۳-۴-۳- الگوریتم بهینه سازی BFGS ۸۲
۳-۵- خلاصه فصل ۸۴
فصل ۴: یافته های تجربی پژوهش
۴-۱- مقدمه ۸۹
۴-۲- برآورد مدلها و تحلیل نتایج ۹۰
۴-۳- ارزیابی استراتژی معاملاتی و پیشبینی مبتنی بر مدل تجربی ۹۸
۴-۴- خلاصه فصل ۱۰۰
فصل ۵: بحث و نتیجه گیری
۵-۱- مقدمه ۱۰۳
۵-۲- مروری بر خطوط کلی پژوهش ۱۰۳
۵-۳- بررسی سؤالات پژوهش ۱۰۵
۵-۴- بحث و نتیجه گیری کلی ۱۰۷
۵-۵- پیشنهادات ۱۱۰
۵-۵-۱- پیشنهاداتی برای سیاستگذاری ۱۱۰
۵-۵-۲- پیشنهاداتی برای پژوهشهای آتی ۱۱۲
مراجع ۱۱۳
پیوست ۱۲۷
دانلود کامل پایان نامه در سایت pifo.ir موجود است. |
- مقدمه
پیش بینی حوادث آینده، همواره از موضوعات مورد علاقه بشر بوده است. زیرا به او امکان تصمیم گیری مؤثرتر در قبال رویدادهای آتی را میدهد و کمک می کند تا کنترل بیشتری بر اوضاع داشته باشد. پیش بینی در دنیای مالی و اقتصادی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و حائز اهمیت فراوان است. مسئله پیش بینی قیمت دارائیهای سرمایهای بخصوص اوراق بهادار، پیش بینی نرخ بهره، پیش بینی درماندگی مالی شرکتها و غیره از جمله موارد با اهمیت در این حوزه میباشند. در این راستا، در علوم مالی نظریه های فراوانی برای پیش بینی بازده دارائیهای سرمایهای مطرح شده است که برخی از آنها حتی پیش بینی پذیر بودن سریهای زمانی قیمت یا بازده را مورد تردید قرار دادهاند. بنابراین مطالعه پیش بینی پذیر بودن سری قیمت یا بازده در درجه اول از اهمیت بسزایی برخوردار است.
پیش بینی بازده سهام تلاشی سخت و جذاب با سابقه تاریخی طولانی است. از نقطه نظر دست اندرکاران علم مالی، تخصیص دارائی، به پیش بینی مناسب بازده سهام نیازمند است. در همین راستا، پیش بینیهای بهبود یافته بازده سهام، وعده بهبود و افزایش عملکرد سرمایه گذاری را دادهاند. بنابراین تعجب آور نیست که شاغلین حوزه مالی تعداد زیادی از متغیرهای اقتصادی و مالی را در تلاش برای پیش بینی بازده سهام به کار گرفتهاند. در این میان، جامعه آکادمیک مرتبط با موضوعات مالی هم مشتاقانه به پیش بینیهای بازده سهام علاقمندند چرا که، توانایی پیش بینی بازده سهام اشارات و دلالتهای مهمی برای آزمون کارایی بازار دارد. به طور عمومیتر، درک و فهم طبیعت پیش بینی پذیری بازده سهام[۱] به محقیقن امکان ارائه مدلهای واقع گرایانهتری از قیمت گذاری دارائی با قدرت توضیح دهندگی بالاتر داده ها را میدهد.
- طرح مسأله
در عین حال که پیش بینی بازده سهام تلاشی مجذوب کننده است، اما همچنین می تواند ناامید کننده هم باشد. ناامید کننده از این جهت که بازده سهام بطور ذاتی شامل اجزاء غیر قابل پیش بینی قابل ملاحظهای است بنابراین بهترین مدلهای پیش بینی هم، تنها توانایی توضیح بخش نسبتاً کوچکی از بازده سهام را دارند. علاوه بر این، رقابت بین معاملهگران بر این دلالت دارد که پس از کشف و معرفی یک مدل پیش بینی موفق، این مدل به سهولت و آزادانه توسط سایر معاملهگران بکار گرفته خواهد شد. بکارگیری و انتشار گسترده مدلهای موفق پیش بینی، نهایتاً منجر به حرکت قیمت سهام در جهت حذف توانایی پیش بینی مدلهای مذکور خواهد شد (لو[۲]، ۲۰۰۴؛ تیمرمن و گرنجر[۳]، ۲۰۰۴؛ تیمرمن ۲۰۰۸). با این حال، نظریه قیمت گذاری عقلائی[۴] ادعا می کند که پیش بینی پذیری بازده سهام می تواند نتیجه مواجهه و رویارویی (در معرض قرارگیری)[۵] با ریسک کل متغیر با زمان باشد[۶] و هر مدلی، بسته به آن حدی که پاداش ریسک کل متغیر با زمان را در بررسیهای خود لحاظ کند همچنان جزو مدلهای موفق باقی میماند.
- ۹۹/۰۸/۲۸