عنوان کامل پایان نامه : تعیین درجه توسعه یافتگی نواحی روستایی شهرستان رودبار قسمتی از متن پایان نامه : محدوده تحقیق محدودههای تحقیق تعیینکننده حیطههای تحقیق میباشند که به شفافتر شدن تحقیق برای محقق و خوانندگان کمک مینماید. به طور کلی محدودههای تحقیق را از سه بعد مورد بررسی قرار میدهیم که عبارتند از: … ادامه خواندن پایان نامه ارشد :شناخت درجات توسعه و تفاوتهای آن در بخش¬ها و دهستاهای
رشته مدیریت حسابداری حقوق اقتصاد روانشناسی برق عمران صنایع کامپیوتر مواد شیمی پلیمرو ..
این پژوهش در پاییز و زمستان 1392 انجام گرفته است.
1-8-1- روستا: روستا به مجموعه یک یا چند مکان و اراضی به هم پیوسته (اعم از کشاورزی و غیرکشاورزی)، گفته میشود که خارج از محدودهی شهری واقع شود و دارای محدودهی ثبتی و یا عرفی مستقل باشد. روستا مبدا تقسیمات کشوری است که از لحاظ زیستی (وضع طبیعی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی) همگن بوده، اکثریت ساکنان واقعی آن- بهطور مستقیم و غیرمستقیم- به یکی از فعالیتهای زراعی، دامداری، باغداری و به طور اعم صنایع دستی و صید یا ترکیبی از این فعالیتها اشتغال داشته باشند در عرف به عنوان ده، آبادی، دهکده یا قریه نامیده میشود. (پاپلی و ابراهیمی، 1381)
1-8-3- توسعه روستایی[2]: بانک جهانی توسعه روستایی را اینگونه تعریف میکند: توسعه روستایی استراتژی است که به منظور بهبود زندگی اجتماعی و اقتصادی گروه خاصی از مردم یعنی روستاییان فقیر طراحی شده است. این استراتژی در پی گسترش منافع توسعه در بین فقیرترین افرادی است که در نواحی روستایی به دنبال امرار معاش هستند، از نظر بانک جهانی، فقرای روستایی شامل، کشاورزان خردهپا، اجارهنشینها و خوشنشینها میشود (جمعه پور،1385).
1-8-7- شاخص: در فرهنگهای لغت شاخص[3] را نماینده، نشاندهنده، دستگاه ثبت و فهرست تعریف کردهاند اما معنی و مفهوم شاخص گستردهتر از این واژهها است. شاخصها ابزاری جهت شناخت دقیقتر شرایط موجود جامعه در یک مقطع زمانی و همچنین تصویر روندها و دگرگونیهایی که در طی دورههای مشخص در این شرایط صورت پذیرفتهاند را نشان میدهند. وسیلهای برای ارزیابی و مقایسه سطح زندگی و رفاه نسبی در هر جامعه، ملاکها و اصولی هستند که خصوصیات کیفی را در قالب کمی بیان نمودهاند و آنها را قابل ارزشیابی مینمایند (ازکیا، 1384 به نقل از نادر، 1377)
- ۹۶/۰۱/۰۸