عنوان کامل پایان نامه :
بررسی تأثیر فرسودگی شغلی و عدالت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
قسمتی از متن پایان نامه :
عدالت سازمانی
عدالت سازمانی اصطلاحی است که برای توصیف نقش عدالت که به طور مستقیم با موقعیتهای شغلی ارتباط دارد به کار میرود. (نعامی و شکرکن،۱۳۸۵: ۸۰). در ابتدا صاحب نظرانی چون آدامز و هومان[۱] تئوری” عدالت اجتماعی” را مطرح کردند . آنها بیان کردند که مبادلات اجتماعی که افراد دریافت میکنند باید عادلانه باشد . پس از آن محققان برابری ادراک شده از تصمیمات تخصیص منابع مثل سطح پرداختی به شخص و تخصیص بودجه به یک بخش را مورد توجه قرار دادند.محققان بعدی نشان دادند که افراد یک حد معینی از نابرابری را میپذیرند)رامینمهر و همکاران،۱۳۸۸: ۷۲.در ادبیّات سازمان و مدیریت، واژه عدالت سازمانی ابتدا به وسیله گرینبرگ( ۱۹۸۷ ) بکار گرفته شد. به نظر گرینبرگ، عدالت سازمانی با ادراک کارکنان از انصاف کاری در سازمان مرتبط است(محمودآبادی، رضایی و گرگانی فیروزجاه،۱۳۹۱: ۷۴).
سه نوع عدالت سازمانی وجود دارد عدالت توزیعی اشاره به عدالت درک شده از نتایج دارد، عدالت رویهای اشاره به عدالت درک شده از وسیله مورد استفاده برای تعیین این نتایج، و عدالت مراودهای(تعاملی) اشاره به انصاف رفتار فردی دارد. بنابراین عدالت توزیعی مربوط به اهداف است، و عدالت رویهای مربوط به” وسیله”(نادیری و تنووا،۲۰۱۰: ۳۴). که در ادامه به تشریح هر یک پرداخته می شود:
- عدالت توزیعی[۲]: به عادلانه بودن پیامدها و نتایجی اشاره دارد که کارکنان دریافت میکنند. این نوع عدالت سازمانی ریشه در نظریه برابری آدامز (۱۹۶۵) دارد. این نظریه به نحوهی پاسخدهی افراد نسبت به مداخلهها و رفتارهای ناعادلانه مدیران و سرپرستان در توزیع امکانات و پاداشها در سازمانها توجه دارد (محمودآبادی و همکاران ،۱۳۹۱: ۷۵). باید توجه داشت که عدالت توزیعی فقط محدود به عادلانه بودن پرداختها نمیشود، بلکه مجموعه گستردهای از پیامدهای سازمانی ، از قبیل ارتقاها، پاداشها، تنبیهها، برنامههای کاری، مزایا و ارزیابیهای عملکرد را در بر میگیرد(امیرخانی و پورعزت،۱۳۸۷ : ۲۳).
- عدالت رویهای[۳]:ادراکات انصاف در سازمان صرفا تحت تأثیر نتایج نیست،بلکه تحت تأثیر فراگرد مورد استفاده برای تحقق نتایج هست. نظریه عدالت رویهای مطرح میکند که افراد میتوانند نگاهی فراتر از نتایج تصمیم کوتاه مدت داشته باشند. بنابراین زمانی که تصور این است که فراگرد مورد استفاده منصفانه بوده است، نتایج نامطلوب قابل قبول به نظر میرسد (حقیقی ،احمدی و رامین مهر،۱۳۸۸: ۸۳).
- عدالت مراودهای[۴]: عدالت مراودهای شامل روشی است که عدالت سازمانی توسط سرپرستان به زیردستان منتقل میشود. این نوع عدالت مرتبط با جنبههای فرایند ارتباطات (همچون ادب،صداقت و احترام) بین فرستنده وگیرنده عدالت است. به خاطر اینکه عدالت تعاملی توسط رفتار مدیریت تعیین میشود، این نوع عدالت مرتبط با واکنشهای شناختی، احساسی و رفتاری نسبت به مدیریت یا به عبارت دیگر سرپرست است (حقیقی و همکاران،۱۳۸۸ : ۸۴).
[۱] . Adams& Homa
[۲] . Distributive justice
[۳] . Procedural justice
[۴] . Interpersonal justice
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
هدف اصلی تحقیق
بررسی تأثیر دو عامل عدالت سازمانی و فرسودگی شغلی بر رفتار شهروندی سازمانی
اهداف فرعی تحقیق
۱- تعیین تأثیر هر یک از ابعاد عدالت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی در مدیریتهای مختلف سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
۲-تعیین تأثیر هر یک از ابعاد فرسودگی شغلی بر رفتار شهروندی سازمانی در مدیریتهای مختلف سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
۳-اولویتبندی هر یک از ابعاد عدالت سازمانی و فرسودگی شغلی و رفتار شهروندی سازمانی در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک متن کامل پایان نامه رشته مدیریت با عنوان : بررسی تأثیر فرسودگی شغلی و عدالت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با فرمت ورد
- ۹۵/۰۵/۲۴